Jdi na obsah Jdi na menu

Zeleninová směs s bulgurem a tofu

18. 7. 2018

 

Z bulguru jsem jednou dělal v kombinaci s červenou čočkou karbanátky. Pěkně propečený a mastný spolu se sladkopálivou omáčkou. Přesně takhle si je pamatuju naposledy - s kamarádem sedíme na lince a cpeme si držky. Zklamu tě, protože tuhle mastnou dobrotu ti dneska neukážu, za to ti však dám tip na dobrou večeři!

bulg.jpg

Recept je koncipovaný jakožto večeře v rámci cvičení k přípravě na blížící se Gladiator race.
Nutriční hodnota je následující:

  • energie 2 562 kJ
  • tuky 19,9 g
  • sacharidy 84,2 g
  • bílkoviny 27,6 g

POTŘEBUJEŠ

  • 90 g bulguru
  • 90 g tofu s medvědím česnekem (Lunter)
  • 100 g cherry rajčat
  • 100 g žluté papriky kapie
  • 200 g cukety
  • 1 PL oleje
  • sůl
  • pepř
  • rozmarýn
  • tymián

POSTUP

  1. Bulgur opláchni a vař ve vroucí osolené vodě, případně v zeleninovém vývaru.
  2. Tofu rozmačkej vidličkou a zeleninu nakrájej na kousíčky, následně vše osmahni na troše oleje.
  3. Když je zelenina hotová, odstav pánev z plotny a přidej bylinky.
  4. Hotový bulgur zceď a přimíchej k hotové směsi.
  5. Dochuť dle potřeby.