Jdi na obsah Jdi na menu

Slaná citrónová kešu pomazánka

12. 7. 2018

 

Nejraději mám svoji domácí tofu "alá vajca" pomazánku, ale kvůli záměru bezodpadového vaření jsem musel přemýšlet, protože nebalené tofu neseženu a domácí výroba je pro fajnšmekry. Ještě že existují kešu oříšky a jejich široká škála možných úprav.

36996322_1753384341445263_1714224647307788288_n.jpg

POTŘEBUJEŠ

  • 50 g kešu oříšků
  • 3 lžičky citrónové šťávy
  • 3 lžičky vody
  • sůl
  • mixér

POSTUP

  1. Kešu vhodíš do mixéru a rozmixuješ na nejmenší kusy. Jelikož je kešu složené převážně z tuku, začne se tvořit lepivá hmota, kterou naředíš třemi lžičkami vody a zároveň ochutíš třemi lžičkami citrónové šťávy.
  2. Znovu promixuj a dosol dle své chuti. Pokud je na tebe konzistence příliš tuhá, přidej tekutinu. Pomazánka si docela rozumí s čerstvou petrželkou.
  3. Podávej s čerstvým pečivem. Za mě je top chleba s dýňovými semínky!