Jdi na obsah Jdi na menu

Cuketové placky s ovesnými vločkami

12. 7. 2018

 

O tom, že smažení není zdravou tepelnou úpravou není pochyb, ale když nepřepálíme olej a vaříme jídlo z "dobrých" věcí, není důvod cítit se provinile.

37007062_1753133154803715_3949003093282127872_n.jpg

Další z receptů z Maťova nutričního plánu, tentokrát hlavní denní chod.

POTŘEBUJEŠ

  • 1 ks větší cukety (nebo dvě menší)
  • 35 g ovesných vloček
  • 1 stroužek česneku
  • 25 g (dvě lžíce) hladké mouky
  • sůl
  • olej
  • koření a bylinky (já použil pepř a majoránku)

POSTUP

  1. Cuketu umyj a nastrouhej na hrubo.
  2. V misce smíchej nastrouhanou cuketu s vločkami a osol, aby cuketa pustila vodu a nasály se tak vločky. Nech směs asi hodinu odpočívat v ledničce.
  3. Po hodině směs vytáhni, přidej mouku, koření a případně dosol podle chuti.
  4. Na pánvi rozžhav olej a tvoř malé placičky, které usmažíš do zlatova. Snaž se smažit na minimu oleje.
  5. Sněz to!

Hotové placky je dobré podávat s hrnkem mandlového mléka.