Jdi na obsah Jdi na menu

Chia pudink s makovým mlékem a kiwi

12. 7. 2018

 

Že jsi ještě nikdy nezkoušel chia pudink? Chyba!

36931397_1752824551501242_4594459617567703040_n.jpg

Chia semínka mají hned několik výhod. Dají se pořídit bezobalově, jsou dobrým zdrojem vápníku při rostlinné stravě, stejně tak i bílkovin a zdravých tuků a mají všestranné využití.

Nejoblíbenějším způsobem konzumace je ve formě pudinku, který díky hydrofilním vlastnostem semínek vzniká po smíchání s dostatečným množstvím tekutiny, v našem případě domácího makového mléka.

V kombinaci s makovým mlékem je chia pudink hotovou vápníkovou bombou.

POTŘEBUJEŠ

  • 50 g chia semínek
  • 200 ml makového (nebo jiného) mléka
  • 2 ks kiwi (nebo jiného ovoce dle své chuti)

POSTUP

  1. Do sklenice nasypej odměřená semínka a zalij makovým mlékem, promíchej, pokud mléko nemáš oslazené a chceš mít pudink sladší, můžeš ho ještě osladit tebou preferovaným sladidlem.
  2. Sklenici dej přes noc do ledničky a ráno budeš mít hotový pudink (pokud nechceš tak dlouho čekat, stačí údajně jen 30 minut, ale já si ho vždy chystám na druhý den).
  3. Nakrájej kiwi na malé kousky a navrš na pudink.

Nech si chutnat!